Angry Video Game Nerd Adventures

Mensen die net als ik een liefhebber zijn van de Angry Video Game Nerd zal het wel niet ontschoten zijn dat deze maand op Steam de eerste official game uit komt. Maar wat is het precies voor een spel?

Om meteen over de stijl te beginnen, want daar zit het echte verschil in deze game. Ze hebben bij Freaky Games gekeken naar wat de Angry Video Game Nerd het meeste speelt, en dat is Nintendo NES spellen. Ze hebben er daarom ook voor gekozen om hem in een 8bit stijl te maken, dus alles ziet ook echt zo uit alsof het een spel uit de jaren 80 is. Ze hebben ook de besturing in die stijl gemaakt door het zo simpel mogelijk te houden, springen en schieten. Als je verder nog goed naar het spel kijkt zie je veel dingen uit bekende en slechte NES spellen terug komen. Zo zien we dat het schiet systeem van Contra / Probotector is aangehouden wat natuurlijk al een pluspunt is. Maar ook zien we dingen van Mega Man erin en zelf is mij een scene van Silver Surfer opgevallen. Tijdens het spelen kun je van personage verwisselen en daar zie je weer iets van Castlevania III in terug komen. Zo zijn naast Angry Video Game Nerd zelf ook Mike, Bullshit man en de Guitar Guy erin, die allemaal een eigen skill hebben. Zo loopt Angry Video Game Nerd voornamelijk met de zapper rond en heeft Mike een Lightsaber.

Wat ik ook heb kunnen vaststellen is dat er een level keuze is, dus je kunt net als bij Mega Man zelf kiezen welk level dat je wilt spelen. Het gaat hier om een spel dat vrij pittig is en niet zo 1 2 3 uit te spelen is.

Natuurlijk zou het ver zijn om dit spel op een originele NES te spelen, maar helaas zijn er nog geen plannen voor om het ook daadwerkelijk naar de NES uit te brengen, maar het zou wel vet geweest zijn. Het spel is voor nu alleen voor Steam maar zou ook ergens in 2014 naar de WiiU E shop komen.

 

Verwachting

Mijn verwachting is opzicht heel positief en kijk er daarom ook naar uit om ergens deze maand met deze game aan de slag te gaan. Ik heb me wel voorgenomen deze game ook met een simpele controller te spelen. Ik verwacht dat het een pittig, maar wel geweldig spel gaat worden. En als een liefhebber van de Angry Video Game Nerd serie is dit gewoon een must Play.

2 Responses to Angry Video Game Nerd Adventures

 1. Avatar Ben schreef:

  Hallo,
  Ik heb gehoord dat deze game op de wii u zal verschijnen.
  Hij is nog niet verkrijgbaar voor wii u in Nederland.
  Als iemand weet wanneer die komt hoor ik het graag.
  Zou deze game graag willen spelen.

  • Avatar Linksquest schreef:

   Klopt, zou volgens planning eind augustus 2015 moeten zijn. Ik heb op mijn YouTube 2 gameplays van deze game staan, deze staan momenteel van schrijven, nog niet op de site, ook mijn review moet ik nog opnieuw plaatsen. Dit komt door de bouw van deze nieuwe site.

Geef een reactie