Battlefield Hardline

Afgelopen week kreeg ik van EA een code om de Beta van Battlefield Hardline te proberen op mijn PS4. In deze preview ga ik mijn ervaring met jullie delen.

Wat je meteen opvalt is dat in deze Beta alleen op de Multiplayer getest word, dat wil dus zeggen dat ik niets van de single player kon uitproberen. Persoonlijk vind ik dat wel jammer, omdat die in mijn ogen er ook bij hoort. Omdat het nog een Beta versie is, moet je er ook van uitgaan dat nog niet alles perfect werkt, er kunnen dus nog foutjes in zitten. Maar tot mijn verbazing heb ik geen fouten kunnen ontdekken, wat ik al meteen een pluspunt vind.

In deze Beta kun je 1 online mode spelen, en dat is een overal. Jij kunt de rol van de bandieten of van de politie spelen. Als je de politie bent, moet jij proberen deze tegen te houden. Als jij de boef bent, moet je proberen te ontsnappen met het geld. Om eerlijk te zijn is het leuker om de boef te zijn, want dan kun je lekker proberen te ontsnappen. Zo makkelijk als het klinkt, het is toch een hele klus om weg te komen, en de politie blijft je stap voor stap op de hielen zitten.

Op de besturing is niks aan te merken, want deze zijn gewoon perfect. Mij is opgevallen dat de auto’s zich veel beter laten besturen, dan bij Battlefield 4 het geval was, en dat is een mooie verbetering. Het nadeel van het spel is dat de map zo extreem groot is dat je soms een flink stuk moet lopen voor je bij een object bent. Doordat je soms lang moet reizen, word het ook een beetje saai. Maar eens je in de actie zit, dan zit je ook recht op je stoel van de spanning. Je kunt zoals je altijd gewend was uit verschillende klasses kiezen, waarbij je bij elke klasse weer een andere skill en wapens hebt.

 

Conclusie

Battlefield Hardline kan een goeie game worden, het heeft mij niet overtuigd om hem op release te kopen. Er was helaas te weinig te doen in de Beta en er ontbrak een single player. De besturing is prima in orde en ik ben verder ook geen gekke dingen tegen gekomen. Alleen het soms lange afstanden moeten afleggen om bij de actie te komen is wel jammer. Voor mij word het geen release titel, maar het is wel een spel dat ik ooit zal halen als hij voor een euro of 25 te verkrijgen is.

Geef een reactie