Breakquest

Breakquest is een game die iedereen wel eens heeft gezien of gespeeld. Het is misschien niet onder deze naam bekend, maar het is een game die heel erg ver teruggaat.

Breakquest is een arcade game die we al uit de tijd van de Atari 2600 kennen, daar heette het spel namelijk breakout. Maar het spel heeft meerdere namen waardoor het soms wel verwarrend is. Breakquest is een Playstation mini game en een remake van de bekende breakout. Ze hebben de game niet alleen mooier gemaakt, maar ook nog eens veel uitgebreider met super veel levels die je elk ook nog eens op 3 verschillende moeilijkheidsgraden kunt spelen.

 

Gameplay

De gameplay is heel erg simpel, jij bestuurd een balkje en je moet ervoor zorgen dat het balletje niet langs je komt. Door telkens het balletje terug te kaatsen, kun je blokken van het veld spelen, als je alle blokken weggespeeld hebt, is het level gedaan en ga je door naar het volgende level. Het klinkt heel simpel, maar het kan soms best pittig zijn. Tijdens het wegspelen van de blokken krijg je items die naar beneden vallen, deze kun je natuurlijk met je balkje opvallen. Sommige items helpen je om makkelijker door het level te komen, maar sommige maken het juist lastiger, dus wees verstandig met het pakken van deze items. In deze game hebben ze verschillende extra’s toegevoegd, waardoor geen enkel level er hetzelfde uitziet, en dat zorgt voor genoeg afwisseling in het spel. De besturing zelf is heel makkelijk, je stuurt je balk naar links of rechts en de X gebruik je om te schieten (als je deze skill gekregen hebt natuurlijk)

 

Grafisch

Grafisch is het vrij eenvoudig gemaakt, maar wel op een manier dat het moderner uitziet dan een Atari 2600 game. De levels zijn telkens anders, en dat is heel mooi gedaan. Ook de effecten zorgen voor genoeg afwisseling in het grafische gedeelte. De geluidseffecten zijn prima, de muziek daarin tegen vrij eenvoudig, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Conclusie

Breakquest is een spel dat ik vroeger al graag speelde, zoals ik al eerder zij heeft het spel verschillende namen, waardoor het soms wat verwarring schept. De game is op de dag van vandaag nog erg verslavend en het is gewoon leuk om even snel een potje te spelen. Het is een PSN Mini, en is voor bijna alle Playstation systemen te downloaden.

 

Cijfer 9.0

+ Simpele gameplay.
+ Arcade gevoel.
+ genoeg afwisseling.
+ Uitdagend.
– Achtergrond muziek was welkom geweest.

Gespeeld op de PSVita, ook te downloaden voor PS3 en PSP.

Geef een reactie