Cosplay in Nederland part 7

Dit is inmidels het 7de deel van mijn “Cosplay in Nederland” serie, deze keer heb ik de eer om RBF-productions-NL te morgen interviewen, en hoe dat ging, dat lees je hier.

 

Hij zijn jullie op het idee gekomen om aan cosplay te doen?

Ik ben aan cosplay begonnen toen ik als fervent star wars fan besloten had om mijn favoriete figuur uit de films na te maken. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk had ik mijn eigen boba fett kostuum.

 

Aan welke Game Cosplay doen jullie allemaal?

Vooralsnog hebben we kostuums van assassin’s creed en metal gear solid. Rick heeft ook nog een kostuum van Link uit Zelda en Sub Zero uit Mortal Kombat. Op het moment werkt Rick aan de Master Chief uit Halo.

10306550_1638862523020927_6466303650906948995_n

 

Hoelang doen jullie al aan cosplay?

Rick doet al aan cosplay sinds 2005 en Do is in de gekte mee gegaan sinds Assassins Creed’s Aveline uit 2012.

 

 Ik zie dat jullie voornamelijk Metal Gear Solid en Assassin’s Creed doen, waarom deze titels?

Rick is helemaal gek op Metal Gear Solid en dit zijn echt zijn hobby projecten. Ook AC staat hoog in het vaandel maar daarbij komt kijken dat Rick door Ubisoft gevraagd is de laatste jaren om de Assassins uit te beelden.

 

 Spelen jullie deze games ook zelf?

Absoluut! Al speelt Rick meer en kijkt Do vooral naar de verhalen terwijl hij dat doet. Do speelt wel zelf veel Final Fantasy en Kingdom Hearts.

 

Welke Assassin vinden jullie het coolste?

Rick is toch wel weg van alles wat met Black Flag te maken heeft dus de keuze valt voor hem echt op Edward. Voor Do was Aveline de eerste keer in kostuum en het karakter lag behoorlijk dichtbij in uiterlijk dus dat is haar favoriet.

12313696_1647650698808776_5582480179587363036_n

 

Hebben jullie Metal Gear Solid 5 gespeeld?

Rick heeft hem doorgespeeld en was erg onder de indruk van de graphics en de gameplay. De herhalende en talloze missies vielen na 10x doorspelen wel wat tegen en door die missies verloor je ook de grip op het verhaal een beetje. Ook het pas beloond worden met het echte “einde” na nog meer repetatieve missies was jammer. Rick was weg van de allerlaatste missie waarbij je de intro opnieuw mocht spelen. Dat was echt MGS. Helaas was na de shock van dat geheel de game klaar.

 

Uit hoeveel personen bestaat jullie cosplay groep?

 Eigenlijk maar 2. Rick maakt alles en zowel hij als Do dragen de kostuums.

 

Kopen jullie de kleren of maken jullie die zelf?

Rick maakt alles zelf.

12346369_1651648378409008_2173854059707375286_n

 

Denken jullie dat Cosplay nog populairder gaat worden in de loop der jaren?

Absoluut. Het niveau stijgt en bedrijven krijgen in de gaten hoeveel mensen geven om een juist een accurate weergave van hun digitale karakters. Wie wil er in Disney nu niet op de foto met Mickey Mouse? Hierdoor wordt cosplay ook commerciëler en ik denk dat dit gunstig is omdat het het draagvlak voor de hobby verspreid onder velen mensen.

 

Foto’s Copyright RBF-productions-NL All rights Reserved | Licensed by Linksquest.nl

 

Ik wil jullie bedanken voor dit interview en wens jullie heel veel succes met jullie toekomstige Cosplay. Wil je meer te weten komen over de Cosplay van RBF-productions-NL, bezoek dan hun Facebook pagina op facebook.com/RickBoerFantasyProductions

Houd mijn website in de gaten voor nog meer artikelen over Cosplay. Doe jij zelf ook aan Cosplay en wil je graag geïnterviewd worden, stuur dan gerust een mail naar me.

2 Responses to Cosplay in Nederland part 7

  1. Avatar InuNeko Cosplay schreef:

    Yes!!! RBF-Productions-NL!
    These people are like gods to us! En ons grootste Nederlandse voorbeeld!
    Geweldig weer Linksquest!

Geef een reactie