E3 2017 verwachting

Het is alweer een tijdje geleden dat ik Blog geschreven heb, dus leek het me weer eens tijd voor eentje te schrijven. Morgen begint de E3 2017, en in deze Blog wil ik het daar over hebben.

Voor de mensen die nog niet precies weten wat de E3 precies is, de E3 is de grootste game beurs ter wereld. Tijdens deze beurs maken alle grote bedrijven, zoals EA, Sega en Nintendo hun grootste plannen bekend. E3 staat voor Electronic Entertainment Expo, en vind plaats in het L.A. Convention Center op 10 t/m 13 juni, Nederlandse tijd. De grote sterren dit jaar zijn EA, Microsoft, Bethesda, Sega, Sony, Ubisoft en Nintendo. Sommige dingen zijn al door hun bekend gemaakt worden, maar veel dingen nog niet, en daarom ga ik in deze Blog een soort van voorspelling maken met een twist van mijn eigen meening. Alle genoemde tijden van shows is Nederlandse tijd.

 

 

EA trapt morgen af met hun live show. EA kennende zullen ze veel sport games laten zien, waaronder hun populaire FIFA 18. Normaal ben ik niet zo van de voetbal games, maar ik ben wel nieuwsgierig wat nu precies die FIFA voor de Nintendo Switch gaat worden. Verder ben ik ook wel benieuwd naar Star Wars Battlefront 2, een titel die al eerder aangekondigd was. Hierin hebben ze al verteld dat deze ook een verhaalmode heeft, en daar ben ik persoonlijk wel erg benieuwd naar. Persoonlijk hoop ik op een reboot van Medal of Honor te mogen zien, dat waren games die ik grijs gespeeld heb op de Nintendo Gamecube, misschien dat ik er wel een keer een Gameplay video van maak van jullie. Tenslotte ben ik wel benieuwd wat ze eventueel nog voor titels gaan uitbrengen. De Show van EA is te zien op 10 juni 2017 om 21:00

 

 

Een dag later is het Microsoft zijn beurt om te laten zien wat ze hebben. Nu weet ik 1 ding vrij zeker, hun focus zal heel veel op de Xbox One Scorpio gaan liggen. “Feel True Power” is het slogan die ze aan het gebruiken zijn, dus ik ben persoonlijk wel benieuwd wat het systeem nu meer kan dan de Xbox One of Xbox One S. Maar ik vooral benieuwd of er exclusieve games voor gemaakt gaan worden en wat het prijskaartje gaat doen. Persoonlijk ben ik wel nieuwsgierig, maar ga ik hem niet kopen zolang mijn huidige Xbox One het nog doet, of ze moeten al hele goede exclusieve titels hebben, maar dan nog denk ik niet dat ik hem op release koop.

Verder verwacht ik een nieuwe Forza Motorsport en misschien ook wel Halo 6. Het zou heel goed kunnen dat we nog een paar Exclusieve titels te zien krijgen die we nog niet eerder gezien hebben, maar dat zal Microsoft pas 11 juni bekend maken. De Show van Micosoft is te zien op 11 juni 2017 om 23:00

 

 

Aaahhh, Bethesda, een studio die altijd vol verrassingen zit. Ook dit jaar heb ik geen flouw idee wat ze laten zien. Word het een nieuwe The Elder Scrolls? Een nieuwe Fallout? Of misschien wel een nieuwe Wolfenstein? Ik heb geen idee, wel weet ik dat The Elder Scrolls V: Skyrim voor de Nintendo Switch eraan gaat komen, maar voor de rest kan ik niet echt iets bedenken of herinneren wat we van Bethesda op de E3 kunnen verwachten. Maar wat ik wel weet, is dat het een grote verrassing zal zijn. De show van Bethesda is op maandag 12 juni om 6:00 live te zien.

 

 

Ook op 12 juni, maar dan om 19:00 is er een speciale Game show voor de PC gamer, hierin zullen ook indie studio’s hun PC titels bekend maken. Steam zal hier na mijn gevoel een grote speler in zijn. Persoonlijk ben ik met deze Show niet zo bekend, en speel ik zelden PC games, maar wat ik wel weet is dat ook benieuwd ben wat ze hier allemaal laten zien.

 

 

Ubisoft volgt een paar uur latet. En hier ben ik persoonlijk wel erg benieuwd na. We weten dat er een nieuwe Assassin’s Creed eraan gaat komen, en daar ben ik extra benieuwd na. Er gaan al genoeg geruchten dat het zich in het oude Egypte moet afspelen, en daar ben ik persoonlijk wel blij mee. Farcry 5 was al aangekondigd, maar ook hier verwacht ik wel dat Ubisoft nog nieuwe dingen van laat zien. Dan een andere titel wat wel al bekend is worden gemaakt, en ik ook verwacht dat onthuld gaat worden is Mario + Rabbid Kingdom Battle. Dat deze game eraan komt was al bekend, maar waar ik persoonlijk meer naar benieuwd ben is wat het voor soort spel gaat worden. Word het een soort van Mario RPG of word het een Party game? We komen er hopelijk tijdens de show achter. Verder verwacht ik nog wat nieuwe titels of vervolgen van bestaande titels. De Show van Ubisoft is te zien op 12 juni 2017 om 22:00

 

 

Sony is met zijn Playstation ook dit jaar weer actie in de nachtelijke uren. Alhoewel Sony vorig jaar al zijn Playstation 4 Pro en Playstation VR uitgebracht heeft, wil het niet zeggen dat ze geen verrassing voor ons hebben. Persoonlijk denk ik dat Sony dit jaar gaat knallen met dikke titels, zoals Uncharted: The Lost Legacy, The Last of Us 2 en natuurlijk God of War. God of werd zo dik gepromoot dat ze een heel gebouw er volledig mee bedekte.

Of we dit jaar misschien nog een andere console gaan zien denk ik niet, wel hoop ik dat Sony buiten de Playstation 4 ook nog wat titels voor de Playstation Vita laten zien, ondanks dat ze bijna nergens meer te krijgen zijn. We komen er achter op 13 juni om 3:00.

 

 

Ook dit jaar doet Nintendo weer de afsluiting, deze vindt plaats op 13 juni om 18:00. Net als vorig jaar hebben ze dit jaar geen live show maar een voorgemaakte video. Dit jaar duurt de video iets van 30 minuten, die ze om 18:00 live uitzenden. Bij Nintendo heb ik het zelfde idee als bij Sony, ook zij zullen dit jaar geen nieuwe hardware laten zien. Wel verwacht ik dat Nintendo gaat knallen met heel veel titels voor de Nintendo Switch. En persoonlijk denk ik ook wel dat ze deze nodig gaan hebben. Ik verwacht veel eigen titels, maar hoop ook veel titels van andere studio’s te mogen zien. Persoonlijk hoop ik wat klassieke Sega titels, maar ook games als F-zero, Star Fox Adventure, Pikmin 4, Metriod en eventueel een Mario Party. Naast de Switch verwacht ik ook wat nieuwe Nintendo 3DS games, waaronder meer informatie over Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon.

 

 

Naast alle shows, zijn ook andere grotere Studio’s zoals Activision en Sega van de party met verschillende games, maar ik verwacht persoonlijk dat die games ook bekend gemaakt worden bij de shows van Sony, Nintendo of Microsoft. Destiny 2 en Call of Duty WW2 zijn al 2 titels die zo wie zo aanwezig zullen zijn.

Ik ga een samenvatting Vlog video maken na afloop van deze shows, hopelijk dat jullie deze gaan kijken, ik verwacht deze woensdag 14 juni in de avond online te hebben.

2 Responses to E3 2017 verwachting

  1. Isaura Isaura schreef:

    Leuk artikel, ben benieuwd naar je samenvatting.

  2. Samus Samus schreef:

    Mooie blog, leuk dat je weer af en toe doet schrijven.

Geef een reactie