Forum

Forum kruimelpad - Je bent hier: ForumGaming: GamesMobile GamesFire Emblem Heroes
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Fire Emblem Heroes

Fire Emblem Heroes is een turn-based rpg, waarbij spelers met een team van vier karakters het moeten opnemen tegen vijanden. Gevechten vinden plaats op een grid, op verschillende terreinsoorten die het verloop van het gevecht kunnen beïnvloeden. Naast de main quest komt er een modus met de naam Training Tower, waar spelers xp kunnen verzamelen voor hun Heroes om ze sterker te maken.

Het is een game die eindeloos doorgaat, maar wel een stamina-meter heeft die bepaalt of er nog een potje gespeeld kan worden. Ondanks deze opvallende wijzigingen is Fire Emblem Heroes is toch een echte Nintendo-game.

Fire Emblem Heroes is daarnaast voornamelijk een game voor de lange termijn, met speciale evenementen, veelvuldig levellen om zo sterk mogelijk te worden en altijd maar blijven hopen op die goede helden. De game is overigens uitstekend te spelen zonder geld uit te geven. Zeker in de eerste tien uur worden er genoeg voorwerpen uitgedeeld om door te blijven gaan.

Daarnaast zit er gewoon heel veel Fire Emblem in deze Fire Emblem. Het start al met het bizarre themanummer dat direct uit de smartphone schalt, maar het zijn ook alle personages, stemacteurs, verhaalelementen, enzovoort die de game zo herkenbaar maken. Het is pure fanservice, op een goede manier.

Toch valt Fire Emblem Heroes onwijs tegen wanneer de game wordt vergeleken met de traditionele serie. Als een smartphonegame waar de Nintendo-kwaliteit weer vanaf druipt is dit echter een topper. Nintendo laat zien heel goed te weten hoe deze specifieke markt werkt. Het verdienmodel kan tegenstaan, maar ook los daarvan is er een hoop plezier te beleven. Dit spel kan als het goed is zelfs over een 10 jaar worden doorgespeeld.

 

Geweldige game, speel dan wel alleen de story mode, maar is een erg leuke game. Ik heb hier een review over geschreven, deze kun je vinden op onderstaande link.

Fire Emblem Heroes

 

Zeer leuk spel, speel het op dit moment niet, maar heb er wel veel plezier aan gehad.

Ik lees net dat het spel binnenkort niet meer in België te spelen is, vanwege loodboxen. Best jammer, maar ben het persoonlijk niet met hun eens. Het is nu niet dat het spel onspeelbaar is als je niks betaald. Maar van de andere kant, kunnen ze het ook gewoon update naar microtransacties.