LEGO Marvel Super Heroes 2

LEGO, Warner Bros, Marvel en TT games zijn terug met een complete nieuwe LEGO game, deze keer is het LEGO Marvel Super Heroes 2 en in deze review ga ik kijken hoe die game was.

De laatste jaren zien we vaker strips en films terug komen in de wereld van LEGO, en dat is deze keer niet anders. Deze keer is het weer de beurt aan Marvel en deze pakken extreem groot uit, want bijna de hele wereld van Marvel komt hier wel in terug. Nu ken ik zelf niet alle strips en films, en kan daarom ook niet oordelen of er bepaalde personages speciaal voor het spel bedacht zijn geworden. Er zijn van bepaalde helden, zoals Spider-man, Captain America en The Hulk ook een vrouwelijke versie, net als andere personages die extreem veel op elkaar lijken. Niet dat dat erg is, maar het viel mij toevallig op.

Bij aanvang van het spel lijkt het om een combinatie te gaan tussen “The Avengers” en “Guardians of the Galaxy”, maar de game gaat nog veel verder en telkens haal ik wel iets uit een bepaalde film. Gelukkig hebben ze het toch anders weten te maken met een twist van eigen ideeën, waar ik in principe wel blij mee ben. Zoals ik al zei heb ik niet alle Marvel films gezien, maar ben ik wel een enorme liefhebber van LEGO games. Het verhaal komt wat lastig naar voren in de game, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Dat wil niet zeggen dat het een saai verhaal is, maar op bepaalde punten trekt het zich te lang, mede ook door de cut scenes van “J. Jonah Jameson” van de Daily Bugle, die bijna elke keer voor aanvang van een level weer naar voren komt, deze kun je niet skippen. In het kort samen gevat gaat het verhaal erom dat “Kane” het universum wil beheersen en de volgende stap de Aarde is, maar tevens zitten er ook gaten in de tijdlijn, waardoor je personages uit andere tijden tegenkomt. The Avengers krijgen het zwaar, maar zoals ik al zei, krijgen ze hulp van The Guardians of the Galaxy en personages uit andere tijden. Het doel is om een speciale krachtbron samen te stellen en zo Kane te verslaan, kort samengevat dan.

 

Gameplay

Waar ik normaal zeer te spreken ben over de gameplay, ben ik dat helaas deze keer een stuk minder. De controller is nog altijd even makkelijk te gebruiken, en deze kan nog steeds door iedereen zo opgepakt worden. Echter de besturing van de game voelt minder vloeiend aan en bij bepaalde personages heb ik soms het idee dat deze bijna onbestuurbaar is. Buiten het anders aanvoelen, moet je soms vaker een knop induwen voor deze doet wat je eigenlijk wilt, zo is bijvoorbeeld een aanval, het bouwen en activeren van een speciaal item op de zelfde knop. Nu is het wel zo dat je op een bepaalde plaats moet staan voor je kunt bouwen of het item kunt gebruiken, maar heel vaak sta ik er op en dan gebruikt hij alsnog zijn aanval, en dat is best vervelend. Het wisselen van personages vind ik ook een stuk minder geworden, zo kan ik me in bepaalde LEGO games herinneren dat als ik de wissel knop ingedrukt houd, ik een lijst krijg met personages die op dat moment beschikbaar zijn, dat is helaas nu niet het geval. Zo heb ik al een keer gehad dat ik een personage nodig had die ergens in het begin van het level is blijven vasthangen en daardoor niet gekozen kon worden. Waardoor ik ben moeten gaan zoeken en na een bepaalde tijd, nadat ik hem gevonden had, hem pas kon selecteren. Voertuigen vind ik ook een stuk minder prettig aanvoelen, het rijden van een Taxi is echt een ramp, soms kan ik hem niet op de baan houden.

Tijdens het spelen kom je natuurlijk veel dingen tegen en moet je bepaalde puzzels oplossen, maar helaas weet TT Games het zo te maken, dat het vaak te onduidelijk is wat er nu precies gebeuren moet. Na lang zoeken zou een simpele hint dan ook geen overbodige luxe zijn, al was het een personage dat gewoon iets zegt. Wel heeft het spel een goede replay waarde, zoals dat bij LEGO wel bekend is, elk level dien je minimaal nog een keer te spelen, wil je alles vrij spelen. Dit komt omdat je pas bij het vrijspelen een personage kunt gebruiken dat in het verhaal zelf niet thuis hoort. Kort samen gevat, de gameplay is minder geworden tegenover zijn voorgangers, maar het spel blijft uitgebreid en lang genoeg.

 

Grafisch

Grafisch gezien is LEGO Marvel Super Heroes 2 even kleurrijk als anders, en persoonlijk vind ik hem ook wel iets mooier afgewerkt dan zijn voorgangers. Maar ook op het grafisch gebied weet TT Games het niet vlekkeloos af te maken. Het camera werk is behoorlijk achteruit gegaan, en dat is wel jammer. Waar ik al bij Gameplay aangaf dat het soms onduidelijk was wat je precies moet doen, is het soms ook nog eens lastig te zien. Je kunt de camera niet zelf draaien, wat op zich niet erg is en vaker voor komt in LEGO games, maar zorg er dan op zijn minst wel voor dat je alles goed kunt zien, en daar slaan ze bij LEGO Marvel Super Heroes 2 helaas de plank mis. Camera staat vaak in een hoek dat er iets voor je beeld komt of juist te ver weg waardoor je de game niet goed kunt zien.

Wat ik ook jammer vind is dat ze niet de originele stem acteurs hebben gebruikt, iets waar ik bijvoorbeeld bij LEGO Marvel’s Avengers juist zo blij mee was. Ik heb toevallig de film van “Doctor Strange” gezien, en vind persoonlijk “Benedict Cumberbatch” een geweldige acteur. Maar het LEGO personage van Doctor Strange klinkt gewoon heel anders en dat vind ik persoonlijk wel jammer. Als je toch de rechten hebt om een game te maken en je baseert hem op de films, maak dan ook gebruik van de originele stemmen, vooral als ze een grote rol in de game hebben. De muziek en geluidseffecten van het spel zijn prima in orde.

 

Split screen

Om een hele game samen met een vriend op de bank te spelen is natuurlijk nog altijd leuk en gelukkig werkt dat ook nog altijd even goed, met uitzondering van de hierboven genoemde min punten. Ik heb zelf een keer een Glitch mee gemaakt waarbij ik vast bleef hangen en kwam er niet meer uit. Maar door hulp van de Split screen mode kon ik me zelf redden en gelukkig verder spelen. Het wisselen van spelen met een vriend en alleen spelen gaat erg vloeiend en je hoeft er de game nog het level niet voor opnieuw op te starten, wat ik persoonlijk een pluspunt vind.

 

Conclusie

De humor, replay waarde en het LEGO gevoel zitten wel goed. Ondanks dat ik geen Marvel fanaat ben en daardoor niet alle films gezien heb, kun je het spel toch goed spelen. In elk level kom je de bekende Marvel schrijver “Stan Lee” tegen, die je natuurlijk moet proberen te redden. De speeltijd is lang genoeg en er is ook genoeg extra’s te doen en te verkennen. Helaas weet deze LEGO game me niet helemaal te vermaken door bepaalde fouten, die ik persoonlijk niet zo van TT games gewend ben. Ondanks dat ik een flinke liefhebber ben van de LEGO games en ik elke keer weer blij ben als ik er een kan spelen, kan ik er bij deze niks anders van maken dan dat deze game er nog niet helemaal klaar voor was. Zeker kunnen bepaalde dingen met een update nog “gefixt” worden maar het is gewoon jammer. Ik wil Warner Bros. Interactive Entertainment bedanken voor het Review exemplaar.

 

Cijfer 5.8

Genoeg Marvel voor de liefhebbers

+ Grootste verzameling van Marvel personages
+ Genoeg afwisseling.
+ Bekende LEGO humor.
+ Lang genoeg.
+ Genoeg extra’s en uitdagingen.
– Bugs
– Slordige camera beelden.
– Gameplay voelt stroef aan.
– Verhaal komt niet goed naar voren.
– Soms onduidelijk wat je moet doen.

Gespeeld op mijn Xbox One, ook verkrijgbaar voor de Playstation 4, Nintendo Switch en PC.

One Response to LEGO Marvel Super Heroes 2

  1. Samus Samus schreef:

    Duidelijke review, komt niet vaak voor dat jij een minder hoog cijfer geeft aan een LEGO game.

Geef een reactie