Life is Strange 2 – Episode 2: Rules

Het heeft wat maandjes geduurd, maar eindelijk is Episode 2 van Life is Strange 2 er. Het spel verschijnt in 5 episodes en in deze review kijken we naar Episode 2. Was deze Episode het wachten waard?

We vervolgen ons verhaal opnieuw met de gebroeders “Sean en Daniel Diaz”. Zij zijn nog steeds op de vlucht en worden vergezeld door hun pas gevonden puppy “Mushroom”. Het verhaal speelt zich ongeveer 1 maand later af en inmiddels is Daniel bewust van zijn mentale kracht. Tijdens de openings-scene zie je hoe Sean zijn broertje helpt met trainen. Zij hebben een oud verlaten huisje gevonden, deze ligt midden in het bos naar een revier. Al gouw kom je er achter dat Daniel een beetje ziek is en zij besluiten verder te reizen naar het plaatsje Beavers Greek, waar hun Opa en Oma wonen. Door omstandig heden hebben zij jaren geen contact meer met hun gehad, zij weten daarom ook niet zeker of hun wel bereid zijn hun te helpen.

 

Oude bekende

Als je eenmaal bij je grootouders bent aangekomen, zie je al gauw de eindscene uit een ander deel van het Life is Strange Universum. Mensen die het gespeeld hebben, weten natuurlijk waar ik op uit ben, dat is niks minder dan “The Awesome Adventures of Captain Spirit”. Dit is een soort van stand alone DLC waar je kennis maakt met Captain Spirit. Deze krijgt een grote rol in deze 2de Episode en brengt meer duidelijkheid met zich mee.

 

Keuzes zwaarder en belangrijker dan ooit

Het maken van keuzes blijft een groot onderdeel van dit spel, maar is in deze Episode soms erg zwaar. Het is zeker niks nieuws in deze serie, maar je word nu vaak voor een zware keuze gesteld. Zo moet je vaak kiezen of je iets geheim houd of de waarheid verteld.

Keuzes van The Awesome Adventures of Captain Spirit kunnen in dit deel gebruikt worden, mocht je voor die keuze gekozen hebben, dan heeft dat zeker invloed op het verhaal.

 

Gameplay

De besturing voelt altijd nog even goed aan, en is tegenover Episode 1 niet veranderd. Je loopt gewoon rond en je ziet vanzelf items waar je iets mee kunt, of personages waar je mee kunt praten. Waar je bij de vorige delen alleen nog informatie of actie had, heb je nu in het blauw aangegeven, nog extra keuze mogelijkheden.

Buiten het maken van keuzes, zit nergens een tijdsdruk op, dus vrij verkennen is zeker iets wat je kunt doen als je alles wilt ontdekken. Soms moet je even goed kijken wat je precies moet doen, maar door goed om je heen te kijken en elke optie te proberen, komt het altijd goed.

 

Grafisch

Op het grafisch gebied is er niks veranderd tegenover Episode 1, wel vind ik het jammer dat deze Episode veel te maken heeft met grafische foutjes. Heel vaak zie ik Sean praten, maar is de persoon met wie hij praat onzichtbaar. Ook een scene waarbij de vader van Captain Spirit met zijn truck weg wil rijden, zie je deuren open en dicht gaan, maar niemand achter het stuur zitten. Je zou verwachten dat, aangezien het dezelfde Engine is, deze foutjes er niet in zitten.

De muziek is ook in Episode 2 weer helemaal perfect en ik zou er zo een Vinyl of CD van kopen. Het acteer werk en de gesprekken zijn gewoon heel mooi gedaan, je ziet gewoon bij elk personage die emotie goed naar voren komen.

 

 

Conclusie

Het is jammer dat Episode 2 zo lang op zich heeft laten wachten, maar gelukkig is dit wel een serie die in het algemeen het wachten waard is. Episode 2 voelt met nog geen 3 uurtjes best kort aan, had niet verwacht er zo snel doorheen te zijn.

Er zaten goede stukken in het spel, maar persoonlijk vond ik hem minder sterk dan Episode 1. Het mysterie met The Awesome Adventures of Captain Spirit is natuurlijk voor nu beantwoord, maar het is onbekend of deze nog een keer een rol krijgt in dit spel. Ook ben ik nog steeds benieuwd of we nog iets horen van Max en Chloe, zeker omdat ik voor Episode 1 de vraag kreeg welk einde ik gekozen had.

Het is nu wachten op Episode 3, deze zal over een paar weken uitkomen. Met nog 3 Episodes te gaan, kan het verhaal nog alle kanten op. Ik ben nog altijd nieuwsgierig welke kant dit zal zijn, afwachten dus. .

 

Cijfer 7.5

Een verhaal dat nog alle kanten op kan gaan.

+ Captain Spirit is terug.
+ Grafisch helemaal mijn smaak.
+ Mooie muziek.
+ Unieke plaatsen en omgeving.
+ Keuzes maken.
– Grafische fouten.
– Episode voelt erg kort aan.
– Verhaal nog altijd wat zwakjes.

Gespeeld op de Playstation 4, ook verkrijgbaar voor de Xbox One en PC.

* Screenshots and Trailer are in Copyright of Dontnod Entertainment & Square Enix, for promotional use only.

One Response to Life is Strange 2 – Episode 2: Rules

  1. Samus Aran Samus Aran schreef:

    Mooie en duidelijke review.

Geef een reactie