Mario Party DS

Mario is terug met zijn 2de party game voor een handheld systeem. Na een minder deel op de Gameboy Advance is het nu aan de beurt voor de Nintendo DS versie.

Mario Party Advance was een werkelijke ramp, de slechtste Mario Party uit de hele serie. Niet alleen omdat hij anders is, maar ook omdat het hij gewoon niet leuk is. Bijna niks waar Mario Party groot mee is geworden vind je erin terug. Mario Party DS is gelukkig anders en weet het echte Mario Party gevoel goed te plaatsen.

Je zou het misschien niet verwachten, maar Mario Party DS heeft ook een verhaal. Het begint op een normale en vredige dag, Mario en zijn vrienden zijn lekker het relaxen totdat ze opeens een brief ontvangen. De brief is van Bowser, maar wat erin staat verwacht je helemaal niet. Hij biedt namelijk zijn excuses aan voor alles wat hij gedaan heeft, en nodig ze uit voor een feestje. Dit aanbod kunnen ze allemaal niet weestaan en besluiten op het aanbod in te gaan. Tot hun grote schrik is Bowser iets heel anders van plan, hij krimpt namelijk Mario en zijn vrienden tot een grote van een schaakstuk. Het enige dat ze kunnen doen is Bowser verslaan door alle sterren te vinden en zo weer groot te worden.

 

Gameplay

Het spel heeft 5 verschillende spelmodes die bestaan uit 5 levels, deze zitten ook nog eens vol met mini spelletjes. Je kunt kiezen uit de personages Mario, Luigi, Yoshi, Princess Peach, Princess Daisy, Toad, Wario of Waluigi. Het concept is bijna het zelfde als bij de eerdere Mario Party games, waardoor het meteen vertrouwd aanvoelt. Iedereen zet een keer en daarna volgt een mini spelletje. Door minispelletjes te winnen verdien je extra geld, die je weer kunt gebruiken voor het kopen van sterren en andere items. De spelletjes zijn een combinatie van de normale besturing, de microfoon functie en natuurlijk het Touchscreen. Het spel heeft een goede Balance waardoor het spel door zowel ervaren spelers als nieuwkomers gespeeld kan worden. Zelfs voor de wat kleine spelers onder ons is het spel goed te spelen. Ik heb dit spel al met mijn dochtertje, toen net 5 jaar oud, vaker gespeeld, en ze vond het helemaal geweldig. Kort samen gevat, het is een geslaagde gameplay.

 

Grafisch

Grafisch gezien kun je het natuurlijk niet vergelijken met bijvoorbeeld een Mario Party 5 van de Nintendo GameCube, maar toch ziet het er voor een handheld versie erg leuk uit. De levels zijn stuk voor stuk leuk en uniek gemaakt, vooral omdat je nu in een wereld speelt waar alles groter is dan normaal. Nintendo staat bekend om zijn kleurrijke games, en ook dit zie je hierin terug komen, en persoonlijk vind ik dat in Mario Party heel goed passen. De muziek en geluideffecten passen gewoon perfect in dit spel.

 

Multiplayer

Geloof het of niet, maar Mario Party DS heeft ook een multplayer mode, deze werkt zowel offline als online. Dat je online kunt spelen met mensen overal ter wereld is natuurlijk erg gaaf, en ja, het werkt ook nog. Maar wat ik helemaal mooi vind, is dat je met 1 spel offline met 3 andere kunt spelen, dit door middel van Gameshare. Via het menu gameshare kun je vrienden binnen een straal van een paar meter uitnodigen, zij downloaden dan een tijdelijk bestand, waarmee ze dan samen met jou kunnen spelen in een multiplayer spel.

 

 Conclusie

Mario Party DS is misschien niet de eerste handheld versie uit de serie, maar is zeker een van de betere, vooral als je hem vergelijkt met die van de Gameboy Advance. Mario Party DS is een spel die ik op de dag van vandaag nog steeds vaak met mijn gezin speel en waar wij nog altijd veel plezier aan beleven. Het spel maakt in mijn ogen goed gebruik van de mogelijkheden die de Nintendo DS bied, en dat vind ik persoonlijk geweldig.

 

Cijfer 9.0

Mario Party in zak formaat.

+ Mario Party overal mee kunnen nemen.
+ Online kunnen spelen.
+ Offline met 4 spelers op 1 gamecard kunnen spelen.
+ Leuke kleurrijke levels.
+ Genoeg spelmodus
+ Simpel verhaal, maar leuk dat hij erbij zit.
– Wat meer levels waren welkom.

Gespeeld op de Nintendo DS.

One Response to Mario Party DS

  1. Samus Samus schreef:

    Mooi geschreven, mooi en duidelijke informatie.

Geef een reactie