Quantum Rush

Quantum Rush is misschien een onbekende titel voor veel gamers. Het is een game die nog in de ontwikkeling fase zit, en Linksquest.nl is worden benaderd om deze game te testen.

Quantum Rush is een game van de Duitse game studio “Game Art Studio”. De game lijkt op sommige punten veel op F-zero en WipEout, dat alle 2 hele goeie games zijn. Quantum Rush is eigenlijk een combinatie van deze 2 games, en dat geeft echt een heel apart gevoel.

In de eerdere test versie, waar ook een gameplay van hier op de site staat, kon ik helaas alleen de test drive doen. Dit kwam omdat het spel voor online bedoeld was, en omdat het spel nog in ontwikkeling is, zijn natuurlijk niet alle testers altijd online. Dit probleem is gelukkig met een update verholpen worden, en nu kun je ook tegen bots spelen.

De game kan zowel met het toetsenbord, als met een controller gespeeld worden. Mijn voorkeur gaat ook enorm uit naar een controller, want doordat je meerdere knoppen nodig hebt tijdens het spelen, is het vaak lastig voor elkaar te krijgen met het toetsenbord. Mocht je geen controller hebben of willen gebruiken, geen nood, je kunt de instellingen van het toetsenbord naar wens aanpassen.

Je kunt kiezen uit meerdere schepen, die je door te spelen vrij kunt spelen. Het vrijspelen ervan geeft je ook echt het gevoel dat je door het spelen wat extra’s krijgt. Op dit moment zijn er 4 verschillende spel modes en 3 verschillende stages beschikbaar, de verwachting is dat dit in de toekomst nog uitgebreid gaat worden.

Tijdens het race heb je een power balk, die je weer met items kunt aanvullen. Er liggen genoeg wapens, schilden en turbo’s op de weg, die je ook echt nodig hebt om het spel te kunnen winnen. Je hebt ook een boost skill, maar deze kost energie, dus wees zuinig mee als je die gaat gebruiken, want voor je het weet, sta je met pannen naast de kant. Je kunt in princiepen niet game over gaan, want je wordt gewoon weer terug op het veld gezet.

Zo gek als het klinkt, ik heb geen echte fouten kunnen vinden in de game. Alleen het sturen van het schip mag nog iets verbeterd worden, voor de rest vind ik het nu al een prima game.

 

Mijn verwachting voor Quantum Rush is op dit moment positief. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend, ook is nog niet bekend of de game betaald of gratis word, en of hij naast een PC versie ook een console versie krijgt. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van deze game, of je aanmelden voor de Beta, ga dan naar www.quantum-rush.net.

Geef een reactie