Sonic Generations

Sonic bestaat 20 jaar, en dat gaf Sega de gelegenheid om een Sonic game uit de brengen met het beste van zijn loop baan erin, tenminste dat is het idee achter Sonic Generations.

Om te beginnen vind het idee goed, iets wat weinig games tot nu toe heeft gedaan. Je ziet hier dingen van de Mega Drive in een mix van de Sonic van vandaag. Sega heeft er daarom ook gekozen om Retro en moderne Sonic samen te voegen in een game. De manier waarop dat gebeurd doen ze bij Sega heel goed. Het verhaal daarbij is een beetje lastig te volgen, het komt erop neer tijdens het verjaardagsfeest van Sonic een tijd etend monster roet in het eten gooit. Zijn vrienden worden opgesloten in kleur loze werelds, en het is aan jouw en Retro sonic om ieder elk level een keer door te lopen om zo weer kleur te schenken, en daarmee je vrienden te redden. Hierin komen natuurlijk veel oude levels in een nieuw jasje naar voren.

 

Gameplay

De combinatie van 2D en 3D is zeker leuk bedacht, op papier klinkt het ook heel erg leuk, en voor de meeste levels is het ook leuk. Maar sommige levels zijn zo gaotisch, dat ze moeilijk te volgen zijn, of dat je soms geen flouw idee hebt waar je nu heen moet. Meestal komt dat laatste wel goed, maar doordat levels soms zo extreem lang zijn, en ook nog vrij pittig, vraagt het wel enig geduld met het spelen. De besturing is opzicht goed in orde, maar je merkt al heel snel dat je beter de D-Pad kunt gebruiken dan de analoge stick. Sommige baas gevechten zijn een beetje extreem en enorm lastig te halen, zo is mij heel vaak gebeurd dat de camera draaide en ik daardoor Sonic niet meer kon zien, en als gevolg opeens dood was. Ook merkte ik soms dat Sonic moeite heeft met bewegen als hij stil staat en soms later reageert met springen dan wanneer jij drukt. Beetje jammer, maar buiten dat wel te doen.

 

Grafisch

Grafisch is Sonic Generations een hele mooie afgewerkte Sonic game. De bekende stijl van oude Sonic games komt heel mooi naar voren in deze game. Retro Sonic ziet ook mooi afgewerkt uit, net als de moderne Sonic. De muziek is misschien wel het beste van de hele game, er zitten nummers bij die echt vet klinken, en als Sonic dan ook nog eens heel snel blijft rennen, dan voelt dat gewoon goed.

 

Conclusie

Sonic Generations is niet de beste Sonic game die ik ook gespeeld heb, maar zeer zeker geen slechte. Helaas zitten er wel bepaalde fouten in, waarin me best gestoord heb. Vooral het opeens dood gaan omdat het beeld draait vind ik hele slechte fout. Ook jammer dat hij soms later reageert dan wat ik druk, en dat hij soms 5x langs het zelfde item loopt. Het is een zeer uitgebreide game en bied een goeie uitdaging.

 

Cijfer 7.0

+ 2D en 3D komt mooi samen.
+ Sonic gevoel zit er goed in.
+ Grafisch goed in orde.
+ Hele goeie muziek.
+ Genoeg afwisseling.
+ Genoeg extra uitdagingen.
– Besturing werkt niet altijd optimaal.
– Verhaal heeft niet echt een waarde.
– Gaat soms dood als het beeld veranderd.
– Levels zijn soms een beetje erg lang.

Gespeeld op de Playstation 3, ook verkrijgbaar voor de Xbox 360, PC, 3DS.

Geef een reactie