Super Smash Bros for Nintendo 3DS

Super Smash Bros for 3DS en Wii U zijn games waar ik op dit moment erg naar uit aan het kijken ben, via mijn goede vriend “Vincent” heb ik een code gekregen waarmee ik de Demo voor de 3DS versie kon downloaden. Hier ben ik heel blij mee, maar wel jammer van Nintendo dat ik niet in aanmerking ben gekomen voor een Demo code.

Als je het spel aanzet zie je geen intro filmpje, maar meteen het logo waar ook Demo onder staat. Als je door klikt kom je in het menu, daar komt het bekende Super Smash Bros liedje je tegenmoet, heerlijk is dat. In het menu zie ik veel keuzes, zoals uitdagingen, online, straatpas, wii u, enzovoorts. Helaas kan ik deze allemaal in deze Demo niet bekijken. Ik kan alleen extra’s openen en Smash zelf.

Bij Extra’s zijn ook weer genoeg keuzes, ook daar kan ik alleen voor 1 item kiezen, in dit geval kluis. En zoals verwacht kun je bij kluis ook meerdere keuzes doen, en ook daar kan ik alleen 1 item selecteren, dat in dit geval Tips is. Bij Tips krijg je ook verschillende tips, deze verschillen van aanval tips, tot je val breken, zeker handig om dus eens door te nemen.

Maar de grote vraag is, hoe is het smash gedeelte? Ik kan kiezen uit Solo en Multiplayer, helaas kon ik Multiplayer niet testen omdat ik niemand in de buurt heb die ook de Demo heeft, via internet werkt helaas nog niet. Bij solo krijg je alle personages te zien, in deze Demo kan ik kiezen uit 5 personages. Ik kan kiezen uit: Mario, Link, Pikachu, villager en Mega Man. Uit de speelbare modes kan ik helaas niks kiezen, dus je kunt slechts 2 minuten vechten en dan proberen zo veel mogelijk punten te maken. Punten verdien je door je tegenstanders uit de arena te slaan, en punten verlies je door eruit te vallen. Ook is er alleen het level “Slagveld” beschikbaar.

De gameplay is precies zoals je gewend bent van Super Smash Bros, alleen moest ik even eraan wennen dat de springknop ergens anders zit dan bijvoorbeeld in een Mario game. Buiten dat speelt het spel erg goed weg, alles loopt vloeiend en er zijn genoeg items om je tegenstander mee dwars te zitten. Het victory scherm laat verschillende overwinningen van een personage zien, dat gewoonweg perfect is.

Grafisch had ik hem slechter verwacht dan dat wat ik nu gezien heb, ik vind de game voor een 3DS game erg goed uitzien, de muziek klinkt erg mooi en de personages zien er overduidelijk uit. Tegenover de eerste trailer kan ik wel zeggen dat het nog iets verbeterd is en dat is gewoon goed gedaan.

 

Verwachting

Ik denk dat Super Smash Bros op zowel 3DS als de Wii U goed gaat verkopen, ik weet nog niet hoe de Wii U versie speelt, maar van de 3DS versie ben ik al helemaal verkocht. Wel heb ik een vermoeden dat er uitbreidingen gaan komen met extra personages, want ik mis personages als Wario in deze Super Smash Bros. Maar of die echt gaan komen is voor nu nog onbekend.

Vanaf 3 oktober kunnen we aan de slag met deze geweldige game.

Geef een reactie