Teenage Mutant Ninja Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles is de eerste Turtles game voor de Nintendo Entertaiment System. Het spel is in 1989 uitgebracht.

De mensen die het spel kennen, weten dat het een super zware game is, waarbij Level 5 en 6 bijna niet te doen is. Ik zelf heb hem helaas nog steeds niet weten uit te spelen, zonder hulp van de Game Genie. Wat misschien veel mensen niet weten, is dat deze game door Konami is gemaakt. Deze verwarring komt, omdat hij door Ultra Games is worden uitgegeven. Het doel van het spel is de Foot Clan tegen te houden, die alles op alles zet om de stad te beheersen en de Turtles uit te schakelen. Level 1 begint met simpel wel April O’ Niel te redden, terwijl je in level 2 een aanslag op de dam moet voorkomen. Als je deze 2 levels gehaald hebt, krijg je een kort filmpje. In het filmpje kom je te weten dat Splinter ontvoerd is geworden door de Foot Clan. Vanaf level 3 is jouw doel Splinter redden en de Foot Clan uitschakelen. In totaal bestaat het spel uit 6 levels.

 

Gameplay

De besturing is niet helemaal vloeiend, maar goed te doen. Je moet het even door hebben om bepaalde sprongen goed te kunnen halen. Omdat je maar 2 knoppen hebt, kun je niet heel veel verkeerd doen. Een knop doet slaan, de ander doet springen, makkelijk toch. Tijdens het spelen kun je van Turtles wisselen, dat is best handig als eentje bijna dood is. Mocht je een Turtle verliezen, dan heb je 2 levels de kans om eentje terug te krijgen. Mocht je geen 1 Turtle meer hebben, dan is het game over. In totaal kun je 3 Continu’s gebruiken, daarna is het einde oefening en mag je opnieuw beginnen. Wat jammer is, is dat de Turtles alleen power erbij krijgen als ze een pizza eten. Het zou ook mooi geweest zijn, als je power erbij kreeg op het moment dat je het level gehaald hebt. Elke Turtle heeft zijn eigen wapen, waarmee Leonardo en Donatello de 2 beste zijn, terwijl je aan Michelangelo en Raphael bijna niks hebt. Veel vijanden komen helemaal niet uit de serie, terwijl ze ook bepaalde vijanden uit de serie niet eens gebruiken. Beetje apart, maar het is de eerste game, dus vergeef ik het.

 

Grafisch

Grafisch zag het spel voor een NES game best goed uit. Alles is duidelijk te herkennen en ziet er netjes afgewerkt uit. Soms als het wat drukker op het beeld word, dan gaat het spel een beetje haperen, maar dat is gelukkig minimaal. Elk Level heeft zijn eigen stijl en dat zorgt voor genoeg afwisseling. De muziek is matig, er zitten leuke bekende liedjes in, maar ik mis de originele Turtles Theme Song van de serie.

 

Conclusie

Teenage Mutant Ninja Turtles is geen verkeerde NES game, en vooral toen ik die als klein jongetje voor het eerst speelde, wist je niet beter. Ondanks dat ik hem zonder Game Genie nog nooit heb kunnen uitspelen, blijft het toch een game waar ik me vroeger goed mee geamuseerd heb. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die het een slechte game vinden, maar ik vind de game iets hebben.

 

Cijfer 6.0

+ Spelen met alle 4 de Turtles
+ Gameplay is makkelijk op te pakken.
+ Kunnen wisselen van Turtles
+ Grafisch goed in orde.
– Mis de Turtles Theme Song.
– Slechts 3 Continu’s.
– Turtles worden niet aangevuld als level afgelopen is.
– Sommige tegenstanders uit de serie ontbreken.

Gespeeld op de Nintendo Entertaiment System, is ook uitgekomen voor de Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, DOS, MSX, ZX Spectrum, Virtual Console.

Geef een reactie