Tomodachi Life Welkom Version

De tamagotchi was een grote rage in de jaren 90. Het was jouw digitale huisdier dat jij moest verzorgen en overal met je mee kon nemen. Je had ze in verschillende kleuren, maten en wezens.

Tomodachi Life is een soort tamagotchi, alleen dan met mensen en op een gezellig eiland. Net als bij een tamagotchi moet je ook in dit spel dingen voor je bewoners doen. De bewoners geven zelf aan wat ze precies nodig hebben. Dit kan van nieuwe kleren, tot eten zijn. Iedere bewoner heeft een andere manier van reageren en natuurlijk een andere smaak, het is de bedoeling om te ontdekken wat ze precies nodig en lekker vinden.

Omdat het hier om een “Welkom Version” gaat, heb ik besloten het als een preview te beschrijven en niet in een eigen review. Dit heb ik gedaan omdat ik nu niet precies kan zeggen hoe het spel zich verder zal uitbreiden. Mocht ik of een andere schrijver naderhand de volledige game hebben, dan zal hier een review van verschijnen.

Nintendo staat bekend met games als Animal Crossing, waarin de echte tijd een rol speelt, dit komt ook erg terug in “Tomodachi Life”. Het is soms wel lastig als je net als ik vaker het ‘s avonds of s’ nachts spelen doet, want dan liggen de meeste bewoners gewoon te slapen en valt er weinig te beleven. Maar buiten dat is er helaas niet heel veel te doen in de welkom version, maar het geeft je wel een indruk van wat je van de game kunt verwachten.

Ik kan in de welkom versie in totaal 3 mii’s invoeren, dit kunnen mii’s zijn die ik zelf gemaakt hebt, maar ik kan er ook eentje speciaal voor het spel maken. Wat grappig is, is dat de personen ook echt praten, en dat vind ik persoonlijk erg leuk. Ik kan met de bewoners mini spelletjes spelen, hun huis aanpassen en ze andere kleren geven. Ook kan ik de bewoners tips geven hoe ze indruk kunnen maken op andere personen. De gebouwen die ik kan bezoeken zijn: Mii Apartments, Town Hall, Concert Hall en de supermarkt. Ook kun je nog het strand bezoeken, en dan heb je het helaas voor de welkom versie gehad.

Persoonlijk heeft de welkom versie me nieuwsgierig gemaakt en zou ooit wel de volledige game willen zien en proberen. Voor nu kan ik er niet veel anders over zeggen dan ik hier boven gedaan heb. Het is een heel leuk spel voor jong en oud, en best makkelijk te begrijpen. Omdat het voor een jonger doelgroep bedoeld is, zou het wel mooi zijn als de game ook in het Nederlands zou zijn. Voor nu laat ik het zo en sluit ik dit artikel af met nog wat leuke screenshots.

2 Responses to Tomodachi Life Welkom Version

  1. Bert Joosten Bert Joosten schreef:

    Lijkt me leuk…beetje zoals SIMS maar dan net iets anders….dat zijn nou de spelletjes die ik ook wel leuk vind!!!

Geef een reactie