Ultimate NES Remix

Na 2 succes volle titels op de Nintendo Wii U is er nu een versie voor de Nintendo 3DS uitgekomen. In deze review neem ik de 3DS versie van NES Remix onder de loep.

Ultimate NES Remix is in princiepen niet meer dan een verzameling van NES Remix 1 en 2 van de Nintendo Wii U. Voor de mensen die NES remix niet kennen, het is een mix van bekende Nintendo Entertainment Games uit de jaren 80, samengevoegd in 1 uitdagende game. Nu klinkt dat als slechts wat oude titels samen voegen, maar dat is het toch niet. Veel gamers, rond de leeftijd van 30 of ouder, zijn opgegroeid met games als: Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Exitbike en Donkey Kong. Dus om deze games op een compleet nieuwe manier te spelen brengt gewoon jeugd- sentiment met zich mee. Nintendo weet dit en heeft hier goed gebruik van gemaakt.

 

Gameplay

Net als bij de Wii U versie heeft Nintendo de besturing niet aangepast, dat ik persoonlijk een goed teken vind. Er zijn wel wat spellen die een verbetering konden gebruiken, maar dan zou het gevoel niet meer het zelfde zijn. Het enige dat Nintendo aangepast heeft, is de manier van spelen. Zo heb je een level van Super Mario Bros waarin Mario van zelf rent en jij alleen maar kunt springen. Maar ook levels waarbij je gewoon iets simpels moet uitvoeren, zoals bijvoorbeeld bij Zelda de Triforce aanraken. Het idee om extra uitdagingen met oude spelletjes uit te voeren is voor Retro gamers een compleet nieuwe uitdaging. Ik noem dit een mix van iets ouds, in iets nieuws. Ondanks dat de ene uitdaging te makkelijk is en de andere weer te moeilijk, is de game zelf gewoon verslavend. Tijdens het spelen speel je telkens nieuwe uitdagingen vrij en krijg je nog verschillende games erbij. Zo kun je ervoor kiezen om een Mix uitbreiding te doen of een uitdaging van een bepaalde game, de keus is aan jou.

 

Grafisch

Grafisch gezien kun je hier niks verkeerds over zeggen, want zowel grafisch als het geluid is er niks aangepast. En omdat het hier om een NES game gaat, is dat ook alleen maar goed. Doordat ze de bekende muziek aanwezig hebben gelaten, voelt de game vertrouwd aan. De extra effecten en aanpassingen zijn goed uitgewerkt worden en voelt meteen goed. Wie heeft ooit gedacht dat Link in een level van Super Mario zou rennen? Gewoon leuk uitgewerkt dus.


 

Conclusie

Ultimate NES Remix is gewoon een verzameling van NES Remix 1 en 2. Doordat hij nu op de Nintendo 3DS is uitgekomen, kun je de game overal met je meenemen en wanneer je even tijd hebt even snel een uitdaging doen. Ik heb ook deze keer enorm genoten van deze game, vooral om oude games in een moderne uitdaging uit te voeren. Misschien komt er ooit nog wel een Snes Remix, wie weet. Voor nu kan ik alleen maar zeggen, een must have titel voor Retro gamers.

 

Cijfer 9.0

Nostalgie

+ Klassieke games in een nieuw jasje.
+ Onderweg kunnen spelen.
+ Leuke extra’s toegevoegd.
+ Genoeg uitdagingen.
+ Goede keuze van games.
– Games volledig kunnen spelen was een leuke toevoeging geweest.

Exclusief voor de Nintendo 3DS.

* Screenshots and Trailer are in Copyright of Nintendo & Indieszero, for promotional use only.

One Response to Ultimate NES Remix

  1. Avatar Samus schreef:

    Leuke review, misschien die game ook maar eens proberen.

Geef een reactie