Urban Trial Freestyle

Urban Trial Freestyle is een game die alleen als download beschikbaar is gekomen. Stunten met je motor is een must in deze game, maar hoe goed is het uitgewerkt?

Het idee achter Urban Trial Freestyle is goed, ik was al langere tijd naar een 2D stunt race game het zoeken. Vooral omdat ik een liefhebber ben van Exitbike. Helaas is de uitwerking niet goed, maar daar kom ik dadelijk op terug. Het spel heeft geen echt verhaal, wat opzicht niet zo erg is bij z’n game. Het doel van het spel is alle levels halen, en de hoogst mogelijke score, of beste tijd neer te zetten.

 

Gameplay

Als je begint met spelen, dan heb je nog zo iets van, dit is te doen. Maar zodra je een paar levels verder bent, dan merk je al heel gouw dat je personage extreem snel van de motor valt. Vaak is het wel logisch dat hij valt, maar soms heb je zo iets van, dit klopt niet. Levels worden op een gegeven moment zo lastig gemaakt, met bewegende platforms, dat ze bijna niet te halen zijn. En doe dat in een combinatie met snel vallen, en je hebt een game die enorm tegen valt. Er zijn levels daar moet je heel goed stunten, maar ook levels waarbij je heel goed moet time voor je gas geeft. Dit maakt het wel uitdagend genoeg om door te spelen. De scores en tijden die andere hebben neer gezet kun je beter negeren, want hierin word zo extreem vals gespeeld, dat het gewoon lachwekkend is. Er staan tijden bij van levels, waarbij iemand er slechts 8 seconden over heeft gedaan, terwijl de nummer 2 van de wereld er 39 seconde voor nodig had. Noem het fouten of vals spelen, ik weet het niet, maar als je zulke uitdagingen zo promoot in het spel, zorg dan wel dat het eerlijk gebeurd.

 

Grafisch

Grafisch gezien ziet Urban Trial Freestyle op de Playstation Vita niet verkeerd uit. Ik kan wel zeggen dat het leuk en goed afgewerkt is. De levels lijken per gebied wel veel op elkaar, maar gelukkig zijn er 5 verschillende gebieden, waardoor er toch iets van afwisseling in zit. De muziek is niet echt om over uit te spreken, en stimuleert nauwelijks. De geluidseffecten daarin tegen zijn wel oke.

 

Conclusie

Urban Trial Freestyle is een spel die ik via mijn Playstation Plus gratis heb gekregen. Gelukkig ook maar, want dit is een game die ik niet gouw nog een keer zal oppakken. Het is eens leuk om het een keer te spelen, maar zelf Exitbike op de NES is nog leuker dan dit spel.

 

Cijfer 4.8

+ Leuk idee.
+ Lekker stunten met je motor.
+ Dingen kunnen aanpassen.
– Alles lijkte te veel op elkaar.
– Saaie gameplay.
– Scores of tijden die nooit te verslaan zijn.
– Levels die niet te doen zijn door aparte ideeën.
– Valt soms te snel van je motor.

Gespeeld op de Playstation vita, ook te downloaden voor de PC, 3DS en PSN.

Geef een reactie