Verwachte beste games van 2018 – Part 1

Het nieuwe jaar is begonnen, dus het is weer tijd om te kijken wat misschien wel de beste games van 2018 kunnen gaan worden. Ook deze keer doe ik een Top 20 en is deze natuurlijk gebaseerd op mijn mening.

 

Nummer 20: Age of Empires 4

Age of Empires is een game die ik altijd graag heb gespeeld, vooral vroeger met vrienden via een lan-verbinding. De spin-off Age of Mythology was een van mijn favorieten, ik was al een langere tijd het hopen op een nieuwe deel. Eindelijk kunnen we naast een remasterde versie van deel 1 (verschijnt deze maand) ook een compleet nieuw deel verwachten. Helaas hebben we nog niet veel beelden ervan gezien, maar ik ben zeker benieuwd wat dit deel allemaal met zich mee brengt.

Release datum: 2018
Systeem: Windows PC

 

Nummer 19: Shenmue 3

Een game waar op de E3 van 2016 veel aandacht naar ging was Shenmue 3, een game die groot geworden is op de Sega Dreamcast, maar toen niet de aandacht heeft gekregen die hij eigenlijk moest hebben. Dit is een titel die ik persoonlijk nog nooit gespeeld heb, en hoop daarom ook stiekem op een remaster versie van deel 1 en 2. Buiten dat vind ik de manier waarop Yu Suzuki besloten heeft de game te maken een slimme en gedurfde zet.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4 & Windows PC

 

Nummer 18: The Walking Dead: Final Season

The Walking Dead: Final Season is het 4de en waarschijnlijk het laatste seizoen van deze meeslepende verhaal game. Buiten een Teaser is er nog niet heel veel bekend gemaakt worden, maar we kunnen er weer van uit gaan dat we weer voor lastige keuzes te staan komen. Het is een veel bekroonde titel onder de TellTale liefhebbers, met een verhaal die jij stuurt door middel van je keuzes. Ik heb zelf enorm genoten van deze games en kijk ook enorm uit naar dit vervolg.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4, Xbox One & Windows PC

 

Nummer 17: Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts staat bekend als een cross-over game tussen de wereld van Disney en Final Fantasty. Waar deel 1 en 2 al meerdere remakes hebben gemaakt en we veel tussen delen hebben gehad, zijn we al jaren het wachten op een 3de deel. Waar we 2 jaar geleden dachten dat deze game nooit meer het daglicht zou zien, gaat het dit jaar hopelijk toch echt gebeuren. In de laatste trailers zagen we ook al personages uit films als Toy Story. Ik ben daarom erg benieuwd wat deze game met zich mee gaat brengen en hoe de uiteindelijke gameplay zal zijn.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4 & Xbox One

 

Nummer 16: Sea of Thieves

Rare brengt na een lange tijd weer iets heel nieuws uit, en dat is Sea of Thieves. Sea of Thieves is een kleurrijke Piraten game die je samen met je vrienden online kunt spelen. Het is een game die je misschien niet serieus moet nemen, maar dat wil niet zeggen dat de game niet leuk is. Wat ik tot nu toe heb gezien spreekt deze piraten game me erg aan en lijkt me dat een leuke game om met vrienden samen online te spelen.

Release datum: 20 maart 2018
Systeem: Windows PC & Xbox One

 

Nummer 15: Yoshi 2018 (tijdelijke naam)

Nintendo komt dit jaar met een nieuwe Yoshi game. Ondanks dat we deze stijl van onder andere Yoshi’s New Island kennen, zijn de verwachtingen van deze game erg positief. Het is ook deze keer weer een simpele 2D platformer waar je de levels moet door lopen en met eieren moet gooien. Misschien een beetje veel van het zelfde, maar toch denk ik wel dat het weer een leuke game word. Dit is een van de games die me erg leuk lijkt om samen met mijn dochtertje te spelen.

Release datum: 2018
Systeem: Nintendo Switch

 

Nummer 14: Kirby Star Allies

Ook Kirby komt dit jaar terug met een nieuwe 2D platformer. Wat we natuurlijk gewent zijn van Kirby is dat we weer flink kunnen transformeren. Waar we de laatste jaren veel variatie hebben gezien in de games van Kirby, lijkt me dit weer een game die redelijk terug gaat naar zijn roods. Ook dit lijkt me een leuke game om samen met mijn dochtertje te spelen.

Release datum: 2018
Systeem: Nintendo Switch

 

Nummer 13: Metro Exodus

Metro Exodus is de 3de game in de Metro serie. De game staat bekend als een first person Horror Shooter waarbij je moet vechten voor te overleven. De trailers liet al zien dat het een hele spannende game kan worden en dat het overleven niet een makkelijke klus zal zijn. Ondanks dat we de laatste tijd vaker schiet spellen met Zombies zien, is Metro Exodus weer eens iets anders en dat maakt het voor mij extra interessant.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4, Xbox One & Windows PC

 

Nummer 12: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Ni No Kuni is een titel die ik via een vriend heb leren kennen, een kleurrijke RPG met een Japanse stijl. Na het succes van delen 1 kon het natuurlijk niet uitblijven dat er een 2de deel gemaakt ging worden. Het is een game waar misschien niet iedereen fan van is, maar het is game waar ik wel naar uit kijk.

Release datum: 23 maart 2018
Systeem: Playstation 4 & Windows PC

 

Dit waren de nummers 20 t/m 12, in part 2 behandel ik de nummers 11 t/m 6.

2 Responses to Verwachte beste games van 2018 – Part 1

  1. Isaura Isaura schreef:

    Leuk lijstje, Age of Empires 4 ben ik ook wel benieuwd naar. Kijk al uit naar part 2

  2. Samus Samus schreef:

    Yoshi lijkt me weer veel van het zelfde, ben zelf meer benieuwd naar Kirby

Geef een reactie