Verwachte beste games van 2018 – Part 2

Dit is Part 2 van mijn countdown “Verwachte beste games van 2018”, in part 1 behandelde ik de nummers 20 t/m 12, in deze gaan we verder met de nummers 11 t/m 6.

 

Nummer 11: Soulcalibur VI

Soulcalibur VI is de eerste echte Next Gen Fighting game van Soulcalibur. Persoonlijk is Soulcalibur naast Tekken een van mijn favoriete vechtspellen. Wat ik vooral leuk vind aan Soulcalibur zijn de gastrollen van bepaalde personages, zoals Star Wars personages in deel 4 en Ezio in deel 5. Er is momenteel nog niet bekend of er een gast personage in deel 6 zal plaats vinden, maar wat ik tot nu toe heb gezien, ziet de game er grafisch goed uit.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4, Xbox One & Windows PC

 

Nummer 10: Days Gone

Days Gone was een game die me zeer verraste afgelopen E3, het is een overlevings game die zich in een vulkanische omgeving in het noordwesten van de VS afspeelt. Toen ik de trailer de eerste keer zag, dacht ik eerst dat het iets uit “The Last of Us” was. Dit is hier niet het geval, maar de stijl komt wel een beetje overeen. Misschien dat daarom de game me zo aansprak en ben daarom zeer benieuwd wat deze game precies gaat doen, dit zou weer eens een goede Playstation exclusieve game kunnen gaan worden.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4

 

Nummer 9: Darksiders 3

Nadat THQ failliet ging en het einde van Vigil Games erin zat, had ik niet gedacht dat we nog een vervolg van Darksiders gingen zien. Maar niks is meer waar, dankzij Gunfire Games. Zij brengen dit jaar toch een 3de deel van Darksiders uit, iets waar ik zeer blij om ben. Deze keer krijgen we een vrouwelijke personage met een zweep, iets waar ik wel benieuwd naar ben hoe dit gaat uitpakken, maar vooral wat voor maffe gevechten we weer kunnen verwachten.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4, Xbox One & Windows PC

 

Nummer 8: Far Cry 5

Naar een keer een spin-off te mogen hebben gehad met Far Cry Primel, gaan we weer terug naar de roods en dat is Far Cry 5. Opnieuw krijgen we een gestoorde gek die alleen maar voor onrust zorgt. Deze keer speelt de game zich af in Montana, waar we te maken krijgen met een gemeenschap van vrijheidslievende mensen en een fanatieke Doomsday-sekte, beter bekend als The Project at Eden’s Gate. De game heeft een open wereld die je zelf kunt verkennen, en ik kijk er enorm naar uit om te zien hoe dit gaat uitpakken.

Release datum: 27 maart 2018
Systeem: Playstation 4, Xbox One & Windows PC

 

Nummer 7: Pokémon Switch (tijdelijke naam)

Je hoeft de naam Pokémon maar te laten vallen en heel veel mensen zijn al verkocht. Toen Nintendo op de E3 van 2017 bekend maakte dat er een Pokémon game naar de Switch kwam, werd iedereen natuurlijk nieuwsgierig. Tot nu toe word er gesproken van een soort Pokémon Sun / Moon achtige game, maar tot heden hebben we nog niks van deze game gezien. Het is afwachten wat het precies word, maar nieuwsgierig ben ik zeer zeker.

Release datum: 2018
Systeem: Nintendo Switch

 

Nummer 6: Death Stranding

Hideo Kojima weet ons als sinds 2016 gek te maken met zijn nieuwe game “Death Stranding”, toen hij op een niet z’n prettige manier bij Konami is moeten vertrekken ging hij samen met Sony Interactive Entertainment aan de slag. Ondanks dat het nog steeds onduidelijk is wat het nu precies voor een game word, weet hij ons in spanning houden met bizarre teasers. Wel is bekend gemaakt worden dat hij hulp krijgt van de Nederlandse studio Guerrilla Games, waar ik op zich blij mee ben.

Release datum: 2018
Systeem: Playstation 4

 

Dit waren de nummers 11 t/m 6, in het 3de en laatste part behandel ik de nummers 5 t/m 1.

One Response to Verwachte beste games van 2018 – Part 2

  1. Samus Samus schreef:

    Naar Pokémon ben ik ook wel benieuwd.

Geef een reactie