Viva Piñata

Ga mee naar de kleurrijke wereld van Viva Piñata, een wereld waarin jij de regels bepaald en je fantasie tot leven laat komen.

Viva Piñata is een game gemaakt door Rare Ware, en meestal kun je er dan van uitgaan dat je een kwalitatief goede game in huis hebt. Bij deze game is het natuurlijk niet anders, de stijl van Rare herken je meteen terug in deze game. Het doel van het spel is vrij simpel, een tuin onderhouden, uitbreiden en zorgen dat je zo veel mogelijk verschillende Piñata’s krijgt, makkelijk toch. Ondanks dat het spel voor kinderen bedoeld is, is het ook voor de wat grotere een leuke afwisseling.

 

Gameplay

Zoals ik al net vermeld heb, is het grootste doel van het spel je tuin onderhouden en proberen zo veel mogelijk Piñata`s binnen te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen heb je verschillende hulpmiddelen. Zo heb je een schop en een gieter, de schop word ook wel een spatel genoemd. Met de spatel kun je dingen weghalen, grond vrij maken en gaten graven, de gieter geeft water aan zaadjes die je gepland hebt. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer extra’s je erbij krijgt. Zo komen er winkels bij, daar kun je allerlei spulletjes kopen die je nodig hebt voor je tuin of voor de Piñata’s. Er loopt op een gegeven moment een mannetje rond die je zaadjes geeft die je kunt planten, en er verschijnt zelfs een dokter die een zieke Piñata weer beter moet maken. Soms moet je een bepaalde Piñata opofferen of verkopen om verder te komen, je bent dus continue bezig dingen te verbeteren om verder in het spel te komen.

 

Grafisch

Viva Piñata is grafisch gezien een echte Rare game, die stijl haal je er meteen uit. Alles is mooi kleurrijk en kindvriendelijk gemaakt, maar de manier hoe de Piñata’s uitzien en doen is gewoon al geweldig. Je kunt duidelijk herkennen welke Piñata’s in je tuin wonen en welke slechts op bezoek zijn. De personages zijn grappig gemaakt en de muziek is orde. Het spel is Nederlands gesproken, omdat hij eigenlijk voor de kleinere spelers bedoeld is. Maar buiten de taal herken je het ook aan de omgeving, gewoonweg goed in elkaar gezet.

 

Conclusie

Viva Piñata is een zeer leuke game voor de kleine gamers, maar ook voor mensen die graag rustige spelletjes spelen of eens iets anders willen spelen. Het spel zit goed in elkaar en is zelfs leuk om met je kind samen te spelen. Ik speel dit spel samen met mijn dochtertje, die het gewoon leuk vind om zo veel mogelijk verschillende diertjes te zien. Het is wel een spel dat na 1 uur spelen eentonig begint te worden, en daarom voor mij niet goed genoeg is om lang achter elkaar te spelen.

 

Cijfer 8.0

+ Kind vriendelijk.
+ Grafisch erg leuk gemaakt.
+ Makkelijk te bedienen.
+ Je fantasie tot leven laten komen.
– Soms even zoeken waar je iets kunt vinden of hoe je iets moet doen.
– Word snel saai.

Gespeeld op de Xbox 360, ook verkrijgbaar voor PC en DS.

Geef een reactie